Villatakexperten är företaget för dig som söker en kompetent takläggare i Stockholm eller Uppsala. Vår specialitet är papptak, men vi lägger även tak i plåt samt pannor i betong och tegel.

Papptak läggs traditionellt på låglutande tak, men fungerar även på andra typer av hus. Vi arbetar med allt från nyproduktion till mindre reparationer av tätskikt på papptak.

ETT LITET OCH FLEXIBELT TAKFÖRETAG

Villatakexperten är ett litet och flexibelt företag med breda kunskaper och lång erfarenhet av att lägga papptak. Våra främsta arbetsområden är Stockholm och Uppsala med omnejd, där har vi skaffat oss många nöjda kunder efter ett flertal lyckade takläggningsprojekt.

Vi kan lägga tak på alla typer av hus och i olika storlekar. Vi lägger papptak på mindre fritidshus, garage, större industrilokaler.

Papptak har tidigare haft ett lite sämre rykte än andra traditionella taktyper. Men denna taktyp har genomgått en stark teknisk utveckling och är idag något helt annat än förr, då de mest passade på sommarstugor och mindre garage. Dagens material är mycket tåligare och är ett utmärkt alternativ även på större byggnader, som industrifastigheter och offentliga byggnader.

PAPPTAK PASSAR BRA I STOCKHOLM OCH UPPSALA

Dagens papptak kan dessutom läggas på tak som har viss taklutning. De håller för snö, regn, sol och hårda vindar. En bra egenskap i ofta fuktiga och blåsiga kusttrakter som finns i närområden kring Stockholm och Uppsala. Moderna papptak är dessutom lätta att arbeta med och isolerar ljud på ett bra sätt.

Just att det är så enkelt at lägga är en stor fördel med moderna papptak. Det gör att det är kostnadseffektivt att lägga om man jämför mer traditionella talmaterial som tegelpannor och plåt. Men vi lägger självklart även andra tak än just papptak.

VI ERBJUDER KOSTNADSFRITT HEMBESÖK

Välkommen att kontakta oss på Villatakexperten om du är intresserad av att lägga ett plåttak någonstans i Stockholm eller Uppsala. Vi komma på ett kostnadsfritt besök och inspektera ditt tak. Våra rutinerade takläggare kan i dialog med dig bestämma vilka åtgärder som är lämpliga. Sedan lämnar vi ett förslag på en offert och när vi har kommit överens så är det bara att sätta igång med att lägga papptak. Vi är flexibla och kan anpassa oss efter dina specifika önskemål.

Hur fungerar ett papptak? Det är, liksom ett flertal andra typer av tak uppbyggt i två lager. Underlagspappen har den viktiga rollen att bilda en sista utpost mot fukt och eventuella läckor. Undertaket skyddar ditt tak mor väder och vind.

VI LÄGGER ETT PAPPTAK AV HÖGSTA KVALITET

Ytpapp läggs ovanpå underlagspappen. Vi lägger alltid papptak av högsta kvalitet för att våra kunder ska känna sig trygga i att de får ett så hållbart och tak som möjligt.

Våra takläggare har den rätta kompetensen och stor erfarenhet av att lägga papptak. Exempelvis är det mycket viktigt att man ser till att det inte bildas vattenpölar på taket. Uppstår sådana så finns det stor risk att det blir isbildning vilket i sin tur kan leda till sprickor och läckage. Om du låter oss lägga papptak på din fastighet i Stockholm eller Uppsala så kommer du att slippa dina problem.

SNABB TEKNISK UTVECKLING

Den tekniska utvecklingen går snabbt framåt och dagens papptak tål det mesta. Men man kommer ändå att behöva underhålla ett papptak emellanåt. Men med regelbundna kontroller och underhåll så kan du räkna med att ha ett tak som kan hålla i uppåt 30 år. Detta gör papptak till ett mycket prisvärt alternativt för ditt tak.

Välkommen att kontakta oss på Villatakexperten – vi kan lägga ett prisvärt och tåligt tak som höjer värdet på ditt hus och hjälper dig att få en trivsam inomhusmiljö.